2 de set. 2014

Aquella polsera que la mare va perdre


La major part de la nostra feina es basa en fer joies per encàrrec, originals, estranyes, complicades, curioses...  


Fa un temps ens van contactar per email amb la petició de fer una polsera que fos igual a una que havia tingut el client, així que ens van adjuntar una fotografia. La feina semblava complicada ja que la foto no es veia gens clara, però qui millor per a fer aquesta feina que nosaltres?


El procés començava per posar-hi una mescla de creativitat i experiència joiera, ja que ens havíem d'imaginar com havia estat exactament la polsera, amb volums i colors.
Per a obtenir imatges prèvies, vàrem fer un disseny per ordinador i així poder passar-li al client per a la seva aprovació.


El resultat va ser perfecte, com si fos la mateixa polsera! Així doncs ens vàrem posar mans a l'obra a fer la nostra feina. El pròxim pas era fer un model de les dues peces de les quals es composava la polsera (una d'or groc i l'altra d'or blanc) per millor comprovació dels jocs.


A partir del disseny 3d va venir el prototipat en cera i posterior fosa de les peces. Totes anirien unides per perns i així la polsera tindria un moviment suau. Aquesta és una imatge de les peces en or blanc i or groc, sense muntar ni polir. No us espanteu, ja sabem que ara es veuen molt inacabades, però ja forma part del treball! Al final del procés us assegurem que tindrà totalment "aspecte de joia"!


Com que el client estava a més de 1000 Km, l'únic contacte que podíem tenir era per email, així que li vàrem enviar la següent foto perquè es pogués fer una idea de com anava quedant la seva polsera. Encara no estava muntada, i els colors havien canviat per efecte del foc de la soldadura.


Un cop donat el vistiplau per part del client, continuàrem tirant endavant la feina. Nosaltres treballem així. Sempre ens comprometem a que la peça sigui exactament com la vol el client, només que les lleis de la física ho permetin, es clar!!

Ell és un dels nostres oficials joiers, aquí estava acabant de col·locar els perns a la polsera. 


Una vegada enllestida només quedava polir-la per fer-la brillar, i acabar els últims retocs. Així doncs en cosa d'hores ja estava acabada! Va ser una feina expressa ja que hi havia molt pocs dies per fer-la, tota vegada que era un regal d'aniversari. Al final tot va sortir rodat, vàrem buscar un estoig preciós de fusta per que estigués a l'altura d'aquella obra d'art. I com sempre també vàrem imprimir el nostre certificat i una garantia i pla de manteniment per 5 anys. 
Tot plegat, al dia següent ja estava de camí en un servei de missatgeria expressa fins al cap d'unes hores que arribaria a l'altra punta de la península! 


Feines com aquesta ens fan sentir orgullosos de la nostra professió, ser capaços de poder construir una joia capaç de plasmar físicament l'estima i l'apreci d'una relació. Una joia duradora, especial, feta amb cura i amor. Des del taller volem donar-vos les gràcies per la vostra confiança.